tirsdag 15. oktober 2013

Burma og Laos

Det er mange etniske grupper i Laos

Nå er det meste av planleggingen gjort, og vi pakker sekken igjen for å dra på tur. Lørdag drar vi til Burma, eller Myanmar som er det offisielle navnet for tiden. Der blir vi i knappe to uker før vi drar videre til Laos for de to neste ukene.

Begge land er på hver sin måte totalitære land hvor myndighetenen for tiden prøver å løse opp grepet og gi mer frihet og demokrati til befolkningen.

Det er  land med gamle tradisjoner, og buddhismen står sterkt. Stupaer og pagoder i alle størrelser, alder er spredd utover.

I Burma er det regioner og distrikter der vi ikke kan reise på grunn av myndighetenes restriksjoner, og det er ikke fritt for konflikter, noe vi også ser jevnlig på nyheter her hjemme.

The Golden Rock, Burma


Laos har det ganske fredelig for tiden, og man reiser ganske så fritt rundt i dette landet.

Vi reiser via Bangkok, og satser ellers på lokal transport med buss, tu tuk, tog, båt, sykkel eller det som passer til enhver tid. Båt er fortsatt viktig framkomstmiddel på elvene, Mekong, Irrawaddy og flere til.

Det viktigste er å holde seg på lokalt nivå og prøve å få noen glimt av hverdagen til dem vi treffer, selv om vi selvsagt også må se noe av alt det disse landene har å by av severdigheter.

Netttilgang er ikke like lett alle steder, men vi prøver å oppdatere etterhvert som vi finner egnede forhold.   

1 kommentar:

  1. Hei Trond og Diane. Vet ikke om dere fikk min kommentar. Så ut til at den ble lagt inn på feil reise , reisen til Cuba. Men uansett utrolig spennende å følge med dere på den fantastiske reisen. Dere er superflinke til å gjøre slike spennende ting, beundringsverdig. Hilsen fra Eva, skal også hilse fra Stine.

    SvarSlett