mandag 16. januar 2017

En roadtrip mot Puno

På tur østover til Puno som er en havneby ved bredden av Titicaca, var vi skikkelige turbussturister i ti timer.


Senorita Andrea tok i mot billetter og serverte kokate og annet spennende under veis.


Guiden Alfredo snakket spansk og spanskengelsk på inn- og utpust På turens høyeste punkt slo han av en prat med en lama, vi var da 4 335 moh.

Når spanjolene kom med katolisismen satte de igang en utstrakt kirkebygging. Inkaene og de andre som bodde her hadde ikke skriftspråk så mange kirker har masse bilder og fresker som ble benyttet for å forklare dem den nye religionen. Dessverre får vi ikke ta bilder inne i kirkene, der det kan være ganske fargerikt selv om eksteriøret kan være like brunt og tørt som terrenget rundt.


Ved alle attraksjonene popper det opp suvenirboder, her som de fleste plasser selges det masseprodusert juggel produsert i Kina. Men om du ser etter kan du også finne fine gjenstander laget lokalt.


Byen Juliaca er den største handelsbyen i regionen der handelen går livlig, både svart og hvit økonomi omhverandre. Tipper at de som selger bensin i midtrabatten ikke gir kvittering.


Gamlemor ser til at varene hun har kjøpt blir lastet på bilen. Sannsynligvis har hun handlet engros til sin egen butikk i en landsby.


Vel framme i Puno var vi innom markedet, her representert med et utvalg fargerike poteter.


Årets største festival til ære for byens skytsengel Candeleria står for døren, og store korps øver på byens plasser.


Til middag hadde vi stekt kylling, men først var det suppe der resten av kyllingen var ingredienser.Så rakk vi akkurat tilbake til rommet før tordenværet startet og lyset forsvant.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar