søndag 29. januar 2017

Late dager i Chile

Vi stupte ned fra 4400 på Boliva/Chile grensen til 2400 moh med buss ned en lang bakke. Vi stoppet i ørkenbyen San Pedro de Atacama, ved foten av vulkanen Lincanbur. Her var det varmt, om kvelden kom kraftig torden og regnvær. Hullene i grusveien ble fort fylt med gjørme og det ble riktig så kleimete å gå. Lyset gikk, men da ble det ekstra koselig på restauranten med bål og te-lys. 

Utenfor byen finnes store observatorier for de som er interessert i stjerner og planeter. Stjernekikketuren som vi hadde meldt oss på ble avlyst på grunn av været. Det var kjedelig, men vi fikk nå refundert pengene.

Herfra tok vi fly til Santiago, men ble først plukket opp av minibussen som hadde registrert Dianne sitt navn på følgende måte: Doyen Quilvaer.


På flyplassen leide vi bil og satte kursen sørover og ut mot kysten til feriebyen Pichilemu. Inni landet var det 35 grader og vel så det, men langs kysten bare rundt 20 grader, så her var det kaldt. Dessuten blåste det godt, men vi "holdt ut" noen timer på stranden. Hotellet var veldig ok, men to dager var nok i denne byen.


Her vinner de ut salt fra havvannet, på gamlemåten.Det er tydelig at nordmenn/europeere er sjelden her og få snakker engelsk. Men vi klarer oss godt med de spanske ordene vi kan, og Trond er en reser på å bestille mat.


Det er uvanlig varmt og tørt her denne sommeren. Det herjer mange store skogbranner i regionen som det er vanskelig å få kontroll på. Flere brannmenn og andre er omkommet og folk er blitt husløse. Vi passerte store avsvidde område, et trist syn.I den lille koselige byen Lolol spiste vi lunsj på en fortauskafe.


I Santa Cruz besøkte vi Kjetil og Isabell som har et flott feriehus der. Familien til Isabell bor i nærheten og vi fikk hilse på noen av dem.


Dette er jordbruksland og det dyrkes en masse forskjellig i området. Solmodnet frukt og grønnsaker er rimelig og fantastisk godt.
Vi fire besøkte en vingård og fikk omvisning og vinsmaking. Veldig interessant og utsøkt vin. En liten produsent som bare eksporterer til Kina og Belgia.

Nå nyter vi tre dager i kystbyen Algarrobo 1,5-2 timer fra Santiago. Foruten Chilenere er det mange fra Argentina som ferierer her.
Koselig å promenere langs stranden med sand i sandalene og se på folkelivet og fuglelivet. Pelikanen for eksempel er en gøyal fugl. Vi kan også se på folkelivet fra balkongen på hotellrommmet. Hotellet har fem rom og ligger helt ned til stranden.

Mandag drar vi til Påskeøya, eller Rapa Nui, og leter etter Thor Heyerdahl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar