mandag 4. november 2013

Til Laos via Thailand

Vi reiste fra Mandalay til Udon Thani i Thailand der vi traff  Tronds fetter, Morten, med familie. Han er gift der og har to tøffe gutter på fire og åtte år.


Lørdag kjørte Morten oss til grensen mot Laos, vi krysset Mekongelven med buss over Friendship Bridge til grenseposten. Der fikk vi raskt visa og dro videre til Vientiane i en minibuss vi delte med to kinesere. 

Vientiane er en by på størrelse med Bergen. Den er tydelig preget av at franskmennene hadde styringen i landet med kafeer og matkultur deretter. Laos var en del av Fransk Indokina.


Byen er som en magnet på ryggsekkturister som vi ser mange av i gatene, litt som Khao San Road i Bangkok for tjuefem år siden

Vi feiret Diannes 50 årsdag søndag, og så solnedgangen over Mekong før vi hadde en middag.I dag har vi tatt flyet Til Oudomxay, da det for tiden ikke går fly lengre nord, i morgen drar vi videre med buss.


Når vi kom fram var det tid for lunsj, og vi gikk et sted som i følge skiltet hevdet det var en kinesisk restaurant. Ingen kunne engelsk men de pekte på kjøkkenet, og så var det for oss å gå dit for å se om vi fant noe fristende. Vi fikk ikke ta bilder på kjøkkenet, og det var vel like bra, slik det så ut. Gulvet var glatt av olje så vi holdt på å miste fotfestet. Etter å ha vært på kjøkkenet og pekt litt fikk vi servert noe sterkt med svinekjøtt i og ris. 


Denne hang på veggen der vi  spiste. Jeg vet ikke om det er pynt eller mat som henger til tørk. 

Det er langt fra alle som kan noe engelsk her, men disse ungene mellom ti og tretten år ville gjerne praktisere det de kunne, det er jo alltid kjekt.


1 kommentar:

  1. Det må ha vært en fin plass å feire dagen til Dianne. Gratulerer forresten.

    SvarSlett