tirsdag 26. juli 2011

Irkutsk

Vi kom til Irkutsk formiddagen lørdag, og installerte oss på Admiral Hostel. Et helt vanlig hostel som egentlig bare er en litt stor leilighet i et boligkompleks. Vi får litt av backpackerfølelsen fra tidligere, men nå er det vi som er det odde paret som er eldre enn de andre.


Vi var på tur rundt i byen om dagen, og Irkutsk er en ganske fin by med en velstelt park i bysentrum. bygningene varierer fra typiske tømmerhus med "blonder" rundt vinduene via store monumentale bygninger fra sovjettiden til nye moderne glassfasader. Dette er ikke en by der du treffer naboen på ferie hvis du er fra vesten. Bare noen få backpackere som er på gjennomreise langs den transsibirske linjen. Jernbanen forgrener seg en del herfra.
Vi var inne i to russisk ortodokse kirker. Disse er dekorert inne med fresker på murveggene og mange store og små ikoner. Utvendig har de løkkupler og mange skinner som av gull.  Dessverre har vi ikke fått med oss noen messe det hadde vært svært intressant. De står under messene med bare en benk eller to for de som ikke kan stå.

I samme området er en stor bygning som jeg antar er kommunistpartiets kontorer for distriktet. Og Like ved var en “evig flamme” (krigsminnesmerke) hvor brudepar la ned blomster og ble fotografert. Vi så tre brudepar med følge og alle gikk mot elven og satte hengelås (wedlock)på gelenderet på broen. Noen hadde inngravert navnene sine på låsen. De var i fullt festhumør med russisk sjampanje, og oppbud av fotografer, og de poserte for oss også når vi tok bilder.

Om kvelden spiste vi middag sammen med tre vi har blitt kjent med på en mongolsk restaurant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar