lørdag 23. juli 2011

Onsdag 20. juliPå den første stasjonen med litt lengre stopp i dag, 26 minutt, var det en kar som solgte kald drikke. Han lurte hvor vi var fra, og ville gjerne snakke engelsk. Han svarte “Norge” når vi sa Norway, og fortsatte med å beskrive norsk geografi med byer som Bergen, Hamar og Oslo. Han hadde nylig lest om andre verdenskrig og russisk innsats for Norge i nord. Han listet opp flere norske navn på folk som hadde vært aktive i motstandskampen mot nazismen i Finnmark.

Til slutt ville han diskutere den norske kongen. Han var også bekymret for prins Charles, og regnet med at Elizabeth II ville overleve ham.

I byen Veretsjaginov gikk kupekameraten vår av og møtte det vi tror var konen og moren på stasjonen.

Nå er det en mor med et barn ca 3 år, og en yngre dame som er i samme kupe som oss, men andre har vært innom på kortere strekk.

I kveld passerte vi grensen mellom Europa og Asia. Det var markert med en støtte. Selv om dette ikke er et hurtigtog, klarte vi ikke å ta bilde av det.

Lurt å ha lært seg det russiske alfabetet, for vi klarer å stave oss gjennom ord og blir veldig stolt og glad når/hvis vi forstår hva det står.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar