lørdag 23. juli 2011

Tirsdag 19. juli, 29 grader i Moskva

                                         Dianne koser seg i kupeen mens vi ennå var alene.

Vel, som antatt var det ikke mye nett å få tak i, selv på de store stasjonene.


Dianne sa noe om at rommet var lite, men jeg mente at hun måtte nyte det ettersom de neste tre og et halvt døgn ville bli i en bitte liten kupe sammen med to russere.

Vi dro til jernbanestasjonen og sjekket litt før vi fikk oss noe lunsj og var klar for den store togturen. På stasjonen traff vi to engelskmenn som Dylan, Lupine Travel, hadde opplyst vi ville få følge med helt til Beijing. De har plasser i kupeen ved siden av vår. Vi var alene i kupeen i knappe to timer, da kom det på en russisk ung mann som ikke sier noe og som ikke prøver å ha kontakt med oss. Han reiser lett, så det er ikke sikkert han skal så langt. Det er varmt på toget, særlig når det står på stasjonene og vi ikke får fartsvinden inn.

Kupeen er trang og det er ikke noen særlig luksus, omtrent som forventet. Hver vogn har egen togvert og samovar med kokt vann. Pulverkaffe smaker fortreffelig på tur.

På noen av stasjonene er det selgere som selger frukt og grønnsaker og annen mat, det er visst agurksesong nå.

Til middag har vi unnet oss en pose nudler med rekesmak(?).Men før vi tok kvelden gikk vi framover til spisevognen, der vertinnen snakket litt engelsk. Det var en moderne vogn med blinkende diskolys som eksploderte i pannen til Trond. To russiske passasjerer ville praktisere engelsken sin og vi måtte skåle i vodka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar