onsdag 23. oktober 2013

Yangon og den Gyldne Steinen

Vi har naa vert tre dager i Yangon, her er det varmt og i slutten av regntiden, selv om vi ikke har faatt regn. Mandagen kom vi oss rundt i byen etter aa ha spist frokost (nudelsuppe) paa en lokal kafeteria. Ellers var vi rundt i byen. Vi var innom to templer, eller stupa som det betegnes her. Den fineste er regnet som en av de fineste i hele den buddhistiske verden. Hovedstupaen er dekket med plater i gull, og toppen med sine intrikate detaljer er pyntet med tusenvis av diamanter og andre edelstener. Det er et fantastisk flott syn men merkelig i kontrast til fattigdommen rundt.

Tirsdag startet vi med tur til et rehabiliteringsenter for handicappede barn der vertinnen vaar Kristin var smmen med et team av fire leger, en tannlege og noen andre for aa ha legesjekk av barna. Ikke helt samme forhold som hos legen hjemme, der vi satt under blikktaket med pasienter leger, foreldre og to nysgjerrige gjester fra Norge samtidig.


Om natten dro vi tre og en halv time med buss til Kinpun, der sov vi et par timer paa en stor trebrisk sammen med et tyvetall andre. Frokost var klokken 0500, og saa dro vi med lastebiler i grupper paa ca 40 opp til toppen for aa se den balanserende Golden Rock som fortellingen sier at balanserer slik ettersom et haar fra Buddha er korrekt plassert.

Vi er tilbake i Yangon og har dusjet skitt og svette av oss, spist en god suppe til middag, og drikker kaffe med Kristin og Dave. For i morgen har vi skaffet oss flybilletter til Heho for turen til Inle lake.

Nettet klarer ikke billedoplasting saa det kommer senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar